VIDA DEL MOVIMENT 51è inici de curs dels Equips de matrimonis de la Mare de Déu (EMD) a Menorca

Categoría: Newsletter

El dia 8 d’octubre celebràrem al Col·legi Salesià de Calós, al qual volem agrair la seva disponibilitat, la 51a trobada d’inici de curs dels Equips de matrimonis de la Mare de Déu. Aquest any vam tenir el goig de comptar amb la presència del matrimoni responsable nacional, format per Rocío Ýñiguez i Pedro Ruiz-Bermejo i del consiliari nacional, el jesuita Pep Buades. També volem remarcar la presència de dos matrimonis de l’equip de Mallorca.

L’acollida consistí amb una bona dosi “d’Il·lusionina” que els “doctors/es” de l’equip Ferreries 13 va preparar per a tots els assistents. Aquesta dosi ens haurà de permetre mantenir-nos il·lusionats durant tot el curs.

Una volta arribats tots els participants, iniciàrem la jornada amb una animada dinàmica, seguida d’uns moments de pregària conjunta.

Seguidament, Rocío i Pedro començaren amb una presentació personal, explicant com havien entrat a formar part dels EMD i quines havien estat les seves responsabilitats. Després feren un repàs de com estan els equips a la superregió d’Espanya i a la resta del món i detallaren quins havien estat els reptes promoguts durant els anys que han estat responsables nacionals. Podem destacar:
Impulsar el grup d’intercessors: Qualsevol pot proposar una intenció, perquè el grup dels Intercessors la facin seva i resin per ella. També, qualsevol equipista, com a matrimoni o a títol individual, es pot fer intercesor.
Donar suport a l’equip del Pare Caffarel: Aquesta associació va ser creada el 7 de juliol del 2005 per promoure la causa de la canonització del Pare Caffarel oberta el 25 d’abril del 2006. És una associació internacional que té com a objectius donar a conèixer el pensament del Pare Caffarel sobre el matrimoni i l’oració, i ajudar a mantenir econòmicament els treballs per a la causa.
L’escapada XA3 i la campanya “somos uno, somos tres”.
Amb aquesta “escapada per a tres”, adreçada a matrimonis cristians que busquen la veritat, on el Moviment mostra d’una forma viva, senzilla i testimonial el carisma i la pedagogia dels EMD. A l’escapada XA3 es busca recrear “l’ambient familiar i acollidor” que es genera a qualsevol trobada d’Equips de la Mare de Déu, a més d’ajudar a trobar Déu en el matrimoni.
L’elaboració per part del cantant Nico Montero d’un disc amb cançons dedicades al pare Caffarel i als equips EMD.
L’atenció als equips de major edat (equips de veterans). Destacar la traducció d’un llibre amb temes adients per a les persones majors.
Renovació de les xarxes socials, incloent vídeos a youtube, podcasts dels temes d’estudi.
Intenció de transmetre en directe o en diferit els actes de la Trobada Internacional de Torí per a tots els que no hi puguin assistir.

Ells ens animaren a difondre l’espiritualitat conjugal que promou el moviment dels equips EMD. Perquè, si els equipistes hem rebut el regal de conèixer i pertànyer als Equips de matrimonis de la Mare de Déu, també no hem de permetre que altres matrimonis cristians no es quedin sense experimentar la nostra proposta.

Passàrem al torn de Mn. Pep Buades, que va impartir una xerrada sobre la seva experiència sobre el tema de la immigració, amb el títol d’“Entre el rebuig i l’hospitalitat. Reptes de les migracions en clau catòlica” i va donar pistes sobre com actuar cristianament davant aquest fet, el qual ha existit i existirà sempre. Sobretot, remarcà que cal respectar la dignitat humana de qualsevol immigrant.

Després de celebrar l’eucaristia, la jornada acabà amb un dinar de germanor i l’hora dels adeus.

Sebastià Mercadal i Martina Mir
Responsables de l’EDIP de Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.