VIDA DEL MOVIMENT NO TENEN VI

Categoría: Newsletter

Com fer possible un petit miracle

Cada any quan arriba el mes de maig els responsables de Sector ens demanen col·laboració per organitzar la jornada de fi de curs. Açò vol dir que cada equip voluntàriament s’ha d’encarregar d’una tasca, i nosaltres vam optar per preparar l’acollida…

Aprofitant una de les nostres reunions quinzenals vam posar en comú el que ens passava pel cap fent pluja d’idees; al començament la veritat és que no estàvem molt inspirats: portam molts anys als EMD i són moltes les trobades d’inici i final de curs. Què podíem aportar que no s’hagués fet ja alguna vegada, que fos diferent i original? Però uf!, tampoc ens volíem complicar molt (honestament s’ha de dir), i la primera opció va ser el típic-targetó amb el logo, data, etc.

No ens acabava de convèncer i donant-li voltes va sorgir la idea de relacionar el tema d’estudi Servir a imitació de Maria per elaborar un targetó amb aspecte d’etiqueta de bòtil de vi per allò de «No tenen vi» (primera reunió: No els queda vi).

Idò ja teníem una bona idea! Però uf!, aquesta idea encara podia ser millor i vam continuar cavil·lant:
-I si a més a més de fer es targetó individual obsequiam a cada grup amb una ampolla de vi? Però uf!, açò suposa un despesa, idò millor no.
-I si arreplegam bòtils buits i taps de suro i en regalam un a cada família amb es targetó imprès i aferrat? Serà un element decoratiu i alhora la ferratina també un doble recordatori d’una jornada festiva i del que hem treballat durant el curs. Però uf!, haurem d’aconseguir moltes ampolles, d’on les treurem?
– I si entre tots nosaltres i els nostres coneguts intentam arreplegar els bòtils suficients? Però uf!, quina feinada treure totes les etiquetes originals i aferrar-hi sa nostra!
– I si les omplim d’aigua i així feim el símil amb el que va succeir a les bodes de Canà? Cada família rebrà un bòtil amb la missió de convertir a la seua llar l’aigua en vi, com així ho va fer Jesús amb la mediació de Maria. Però…

Ja no vam trobar més peròs ni més inconvenients. Llavors va succeir el petit miracle, perquè amb l’ajuda i entusiasme de tothom es resolen els problemes i el difícil i complicat esdevé possible.
I de tot aquest procés va sorgir un vi amb marca pròpia, el «VideDéu», amb denominació d’origen Menorca, collita del curs 2022-23 i elaborat amb els ingredients imprescindibles que ens ofereix el moviment dels EMD.

Nosaltres, com a persones i com a famílies, també hem de fer cas a Maria quan ens diu «Feu tot el que Ell us digui»; som cridats a col·laborar amb Jesús per canviar, convertir i construir un món de justícia, pau, fraternitat i solidaritat.

M. Jesús Benejam i Esteve Pons
Equip Ciutadella 9 (Menorca)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.