VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE Un curs per fer Equip

Categoría: Newsletter

Els Equips de Matrimonis de la Mare de Déu comencem un nou curs, i no serà un curs qualsevol. Serà un curs ple de motius per créixer com a matrimoni i com a membres de l’Església que volem caminar pel camí que ens va ensenyar Jesucrist, que no és més que el camí de l’Amor, l’Amor gratuït. El Papa Francesc va dir a la JMJ de Lisboa que “En la vida, res es gratuït. Tot es paga. Tan sols hi ha una cosa gratuïta: l’amor de Jesús”.
Eixa és la nostra fita, el poder estimar com Ell ens estima.
El tema d’estudi “L’Eucaristia, font de missió” no podia estar triat més a pols per a un curs on tenim com a colofó la Trobada Internacional a Torí. La força de l’Eucaristia com a aliment per viure la nostra missió com a matrimoni, com Equip i com Església.
Cada tema desgrana una part important de l’Eucaristia i que ens fa reflexionar i profunditzar en la importància de la mateixa. I podem gaudir d’uns annexos molt interessants que posa més en valor que els signes, gestos, vestimentes són tan importants com els continguts, perquè els valoritzen.
Aprofitem cada reunió per cercar junts amb comunió, tal com diu el lema del curs, i així podrem estimar més i sense esperar res a canvi, gratuïtament.
Un altre motiu important al curs volem que sigui la “Jornada de la Responsabilitat” on estan convocats tots els que tenen alguna responsabilitat més enllà de l’Equip i que treballen per a que tot el Moviment pugui créixer mitjançant actes preparats, formacions, jornades de germanor, informant, intercedint per altres…
Volem que tots treballem amb una mateixa fita, corporativament i amb col·legialitat, donant a conèixer les tasques que fa cadascú i les eines que tenim al nostre abast per dur-les endavant i volem que tots ens sentim un gran Equip. Al mateix temps hem d’analitzar on volem anar, on deguem d’anar, qui ens necessita i què faria falta tenir o fer per poder desenvolupar la missió que Déu ens ha posat davant, per mig del Moviment dels EMD, per treballar el camí de l’amor al matrimoni, a l’Església i a la societat de la que formem part.
En aquest curs tindrem una Trobada General més festiva, on es pretén que fem Equip, perquè també són molt importants les reunions d’amistat per estimar-nos i estimar el Moviment dels EMD.
Cada sis anys se celebra un Encontre Internacional dels EMD, on es reuneixen equipistes de tot el món. En l’encontre es marca la trajectòria a seguir en els següents sis anys amb els objectius de cada any.
És un moment d’eufòria, de carregament de les piles, perquè ens adonem que no estem sols, que som molts, de llocs molts distants, de cultures i costums molt diferents però que tots tenim un mateix carisma i una mateixa fe.
Al juliol de 2024 es celebrarà l’Encontre Internacional a Torí, i és motiu de goig tant per als que assistiran com per als que no ho podran fer, però tots ens hem de sentir contents i units per a que pugui eixir bé i sigui profitós.

Desitgem que el curs que ara comença ens ajudi a fer Equip, a millorar el nostre Equip base, a sentir-nos membres d’un Equip més gran com és el Sector, part d’un Equip de regió on ens sentim com a la família i per suposat que integrants del gran Moviment que són els Equips de Matrimonis de la Mare de Déu a nivell internacional.
Un equip no és el mateix que un grup i la diferència és que en l’equip es treballa amb uns objectius i eines comuns, i a més en un Equip de Matrimonis de la Mare de Déu, es treballa amb l’espiritualitat conjugal, és fa formació per créixer cristianament, es treballa amb altres equips, que ens aporten altres idees o formes de treballar i tots ens enriquim mútuament.
L’Equip no es pot quedar tan sols tancat amb ell mateix, perquè el creixement no l’aprofitem com cal, si no que hem d’interrelacionar-nos amb altres equips i això alimenta i fa créixer el Moviment tant a nivell de Sector, com Regió, Superregió o a nivell Internacional.
Per tot això, el curs que ara comencem, fem un esforç per fer Equip i per regalar EMD a quantes parelles puguem, perquè la societat ho necessita.

Aprofiteu el temari i bon curs!

Pepe i Pepita Domènech – Signes
Responsables Regionals de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.