SENTADA – Per reflexionar en parella

Categoría: Newsletter

Lc 16,10

“Qui mereix la confiança en una cosa petita, també la mereix en una de gran, i qui enganya en les coses petites, també enganya en les grans”

De la homilia del papa Francesc: Catequesi sobre el Discerniment (Dc. 19/10/22)

Acostumar-se a rellegir la pròpia vida educa la mirada, l’afina, ens permet anotar els petits miracles que el bon Déu ens fa cada dia. Quan ens n’adonem, notem altres direccions possibles que reforcen el gust interior, la pau i la creativitat. Sobretot ens fa més lliures dels estereotips tòxics. S’ha dit sàviament que l’home que no coneix el propi passat està condemnat a repetir-lo. És curiós: si no coneixem el camí fet, el passat, el repensarem sempre, som circulars. La persona que camina circularment no avança mai, no hi ha camí, és com el gos que es mossega la cua, sempre va així, i repeteix les coses.

Ens podem preguntar: he parlat mai a algú de la meva vida? Aquesta és una experiència bonica de parelles de promesos, que quan es fan seriosament expliquen la seva vida … Es tracta d’una de les formes de comunicació més boniques i íntimes, explicar la pròpia vida. Permet descobrir coses fins aquell moment desconegudes, petites i senzilles, però, com diu l’Evangeli, és de les petites coses d’on neixen les coses grans.”

El discerniment és la lectura narrativa dels moments bons i dels moments dolents, dels consols i de les desolacions que experimentem al llarg de la nostra vida. En el discerniment és el cor el que ens parla de Déu, i nosaltres hem d’aprendre a comprendre el seu llenguatge. Preguntem-nos, a la fi del la jornada, per exemple: què ha passat avui en el meu cor? Alguns pensen que fer aquest examen de consciència és passar comptes dels pecats que has fet – en fem tants -, però és també preguntar-se “Què ha passat dintre meu, he tingut alegria? Què és el que m’ha donat alegria? Estava trist? Què m’ha portat tristesa? I així aprendre a discernir què passa dintre nostre.

.- En família, ens expliquem la vida? Les petites i grans coses de cada dia.
.- Aquest exercici de discerniment que ens proposa el papa Francesc el compartim amb el cònjuge ?

A cura de Lourdes Gabarrón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.