VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE: Gloria a Déu en el cel i en la terra als homes que estima el Senyor

Categoría: Newsletter

Ens trobem una vegada més davant un nou any litúrgic, que ens convida a recordar l’acció salvadora de portar als homes a Déu, que va realitzar Crist en tots els actes de la seva vida, des de la seva Encarnació fins a la seva mediació gloriosa en el cel i sobretot mitjançant l’acte central de la seva Pasqua, del seu pas d’aquest món al Pare a través de la seva mort i glorificació. És el que diem el Misteri de Crist, en el qual la Pasqua és el centre de la litúrgia.
La litúrgia no parteix de principis, sinó de fets que revelen l’acció de Déu en la història humana. La litúrgia és la realització de la història de la Salvació, avui i aquí, per als homes.
Aquesta història de la Salvació es manifesta ja en la revelació als patriarques, posteriorment es manifesta a tot el poble hebreu i per mitjà de Crist, que realitza la plena aliança entre Déu i els homes per mitjà de l’Església, al Poble de Déu, partícip de la salvació realitzada per Crist una vegada per sempre. L’Església no és una institució estàtica, sinó història viva que actualitza la salvació i l’ofereix a tots els homes que accepten amb fe la Persona del Salvador.
L’Any Litúrgic comença amb l’Advent, aquest temps que té un doble sentit: espera de la vinguda del Senyor i disposar-nos a la celebració del seu Naixement. Vivim una preparació (familiar, social, de carrer…), però ens fa falta calar més el sentit cristià del Nadal. La celebració del Nadal queda sovint en un nivell folklòric o familiar, però en la nostra vida cristiana influeix tal vegada poc i ens deixem arrossegar per l’ambient.
Hem d’entrar en la salvació que se’ns ofereix per ser dels quals reben a Crist. La salvació no està llunyana, sinó present en la nostra vida de cada dia.
La salvació suposa un canvi de vida cristiana. El mateix que durant els dies nadalencs notem canvis a la nostra casa, així ha de canviar la nostra conducta cristiana, vivint una “alegria cristiana” i no acontentar-nos simplement amb una “alegria pagana”. Pensem durant aquestes festes en els altres, principalment en els pobres, necessitats i malalts…
La celebració comunitària de l’Eucaristia accelera i actualitza l’arribada del Senyor.
Les paraules que escoltarem aquests dies: “Gloria a Déu en el cel i en la terra als homes que estima el Senyor”, són tot un programa de vida cristiana en la fe, en l’alegria i en la conversió.
El record del naixement del Senyor ja el tenim aquí: Equips de la Mare de Déu, preparem-nos veritablement.

Mn. Antonio Jurado
Consiliari dels EMD de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.