VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE Sempre al vostre costat

Categoría: Newsletter

Durant cinc anys, he tingut el goig de ser consiliari dels Equips de la Mare de Déu, a Catalunya i Menorca. Això m’ha permès connectar amb molts de vosaltres, membres dels Equips, i enriquir-nos mútuament amb els dons de l’Esperit que el bon Déu ha posat a les nostres mans.
Avui us vull donar les gràcies perquè, ser consiliari d’uns equips de matrimonis que volen viure cristianament les seves vides, és un motiu de joia que t’esperona. No et deixa indiferent, et desvetlla i convida a superar-te en la teva vida, les teves coses, la teva fe, i la missió sacerdotal que se t’ha confiat.
M’heu donat pau, alegria, esperança, companyia, amistat sincera i unes grans lliçons de realisme per ajudar a fer més realitat la gran tasca de viure cristianament les nostres vides com a bons seguidors de Jesucrist Ressuscitat, que tots volem ser.
El pare Caffarel, ja deia que les vocacions matrimonials i les sacerdotals són complementàries i han d’ajudar a enriquir-se mútuament. Diferents missions, diferents membres d’un mateix cos que és el cos místic del Crist: l’Església. He palpat que aquest bon desig és una realitat ben viva en els nostres Equips de la Mare de Déu.
Deixeu-me dir-vos, que no heu de tenir por d’ajudar als sacerdots, a ser més bons ministres del Senyor; no tingueu por de corregir-nos, animar-nos, desvetllar-nos, urgir-nos a ser fidels a la nostra missió. Feu-nos tocar més de peus a terra, així podrem ajudar, amb bona base, a pujar cap al cel, seguint a Jesús, i hi pujarem plegats i ben agermanats.
Ni els capellans ni el matrimonis som perfectes, però volem créixer i superar-nos al costat de Jesús i fent-nos companyia entre nosaltres. Jesucrist va venir a compartir les nostres vides per ajudar-nos, perdonar-nos i donar-nos una bona notícia a seguir: l’Evangeli.
Tant de bo que tot prevere pogués tenir al seu costat uns matrimonis cristians que amb les seves vivències: alegries, dificultats i vicissituds de cada dia, l’ajudin a eixamplar el seu horitzó i a connectar amb la realitat de la vida que cada parella pot aportar.
Al costat de Jesús hi havia la seva mare: Maria, unes dones i els apòstols; podríem dir que formaven un nucli fort, un equip. També van experimentar dificultats i defalliments, i els va costar purificar les seves vides i acceptar la passió, mort i resurrecció del Senyor. Maria, ens acompanya sempre, som Equips de la Mare de Déu.
No me’n vaig, canvio de missió, i és bo de renovar les tasques dels equips. He tingut la sort de tenir al costat a la M. Victoria i a l’Agustín. I moltes altres persones.
Gràcies, gràcies a tots vosaltres. Que el Senyor us beneeixi.

Mn. Josep Serra i Colomer
Consiliari dels EMD de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.