VIDA DEL MOVIMENT Laudato si, un curs que pensa en gran

Categoría: Newsletter

El passat 23 d’octubre a la parròquia de Santa Tecla vàrem donar el tret de sortida al nou curs dels Equips de la Mare de Déu. Com a responsables de sector vàrem fer algunes propostes per a poder-nos veure al llarg de l’any i normalitzar una mica les trobades que van quedar aturades per causa de la COVID. Sense cap mena de dubte, poder veure-us a tots els presents va ser un goig i va suposar una espurna d’esperança que les abraçades, les encaixades de mans i els petons tornaran ben aviat a les nostres vides. Després de repassar els propòsits del curs vam tenir, com sempre, el plaer d’escoltar a mossèn Marc Labori, que, com a responsables, és el nostre consiliari. Li vàrem demanar una xerrada per parlar del temari que aquest any ens entretindrà en les trobades de matrimonis. En un principi ens va parlar de fer-la sobre l’encíclica de Fratteli Tutti, que ja tenia preparada, però al final ens va delectar amb la que li demanàvem, sobre l’encíclica sobre Laudato si.

És probable que parlar de medi ambient i matrimonis sorprengui a més d’un. ¿Quina relació deu tenir una cosa amb l’altra? Doncs en tres línies us direm que la conclusió a la que vàrem arribar és que de la manera com a matrimoni vetllem per la nostra família, el planeta és una extensió lògica i natural del que hem de tenir cura. Dit d’una altra manera, si no som capaços de tenir cura del planeta, és que som incapaços de pensar en ningú més que en nosaltres mateixos. Una manera de caure en la societat individualista en la què vivim. El d’omissió també és un pecat, la culpa del qual recau en tots nosaltres. Per aquest motiu ens insta a salvaguardar el planeta, procurar-li la salut que ens exigim a nosaltres i tenir en compte que, de la mateixa manera que l’ésser humà, la Terra és obra de Déu nostre Senyor.
L’emergència climàtica ens obliga a passar de ser mers observadors a promotors del seu aturador. Compromesos amb els altres, el planeta ha de ser una prioritat per a tots els cristians.

Després de la xerrada vam poder gaudir d’una missa presidida per mossèn Joan Sabé on es va pregar per la salut del Moviment i de tots els matrimonis que el conformem.
Vam regar la finalització de l’acte amb una mica de cava i un piscolabis que va servir per veure’ns els somriures amagats darrera les mascaretes, donant gràcies pel retrobament i desitjant-nos la normalitat en el curs que comença.

Meritxell Plana i Xavier Pérez
Responsables del Sector de Barcelona EMD Barcelona 195

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.