VIDA DEL MOVIMENT – Jornada responsabilitat

Categoría: Newsletter

El passat 20 de gener de 2024, vam celebrar la Jornada de la Responsabilitat a la casa de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu de Barcelona. Fent honor al seu nom ens van dispensar una acollida generosa i amable.
A la trobada hi vam ser presents: responsables dels diversos sectors, equip de comunicació, equip d’EDIP, equip d’intercessors, equip de traducció i correcció, equip de formació i equip regional.
L’objectiu de la trobada va ser que els diferents equips coneguessin les tasques i finalitats de la resta d’equips i, d’altra banda, reflexionar sobre l’estat del Moviment a la nostra regió.

Foto grupo

L’equip dels intercessors
Els responsables d’intercessors, l’Albert i l’Anna ens van presentar l’objectiu dels intercessors. Els intercessors és una comunitat orant: matrimonis, solters, consagrats, sacerdots, monges, que formen una cadena de pregària gairebé contínua (24 hores) on cada membre es compromet a demanar a Déu per les necessitats de tantes persones que acudeixen sol·licitant la intervenció. La pregària intercessora és l’acte de pregar a Déu per Crist i per mitjà d’ell en favor d’un altre.

La revista del Moviment
En Pepe i la Pepita van excusar l’absència dels responsables de la revista, per motius de salut, Joan i Conxita, i van demanar la participació en forma d’articles per disposar de continguts per a la revista del Moviment en format “word”. Els articles poden estar elaborats per qualsevol equip o matrimoni. A la revista de gener abundaven els articles en relació a les trobades d’inici de curs o d’advent. Els responsables regionals fan una crida a rebre aportacions d’aspectes que ens permetin compartir coneixements, experiències o reflexions.

L’escapada
L’equip de les Escapades format pels matrimonis Agustín i Victòria, i David i Maria ens van exposar l’experiència de les escapades com una proposta per facilitar l’aproximació del Moviment a nous matrimonis amb inquietud per créixer en la fe.
L’experiència de l’escapada consisteix a aplegar a matrimonis amb inquietuds cristianes, oberts a la fe i a la comunitat per passar un dia experimentant la pràctica de pertànyer als Equips.
Per informar de l’escapa s’han renovat els materials de difusió, amb un estil més actual i que posa de relleu la importància de la sentada en la parella.

La formació
El matrimoni d’en Salvador i la Montse, com a responsables de formació, ens van il·lustrar la importància i el motiu de la formació per tal d’enriquir la parella i el Moviment. La formació ha de permetre canviar les nostres vides. L’equip en si, ja és un motor de formació; el tema d’estudi forma part de la formació i la formació implica difusió.

La responsabilitat
A la darrera part de la sessió i com a colofó, en Pepe i la Pepita ens van sorprendre amb una dinàmica per tal de reflexionar sobre la responsabilitat.
Els responsables, a través de la dinàmica, van concloure que la responsabilitat significa assumir reptes i alhora compartir encàrrecs per tal d’assolir els objectius en equip. Ens cal sumar per repartir tasques del Moviment: revista, difusió, pilotatge i coordinació son apartats del Moviment que requereixen col·laboradors.
En l’apartat de responsabilitat també es posà de manifest la importància dels consiliaris per enfortir els equips i difondre el Moviment.

La jornada va cloure amb la sensació que el Moviment es va actualitzant als nous signes dels temps i amb l’horitzó de la Trobada General del 13 d’abril.

Us esperem a la Trobada General!

Albert Merino i Eulalia Mumbrú
Responsables del Sector Vallès

 Foto 1

 Foto 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.