VEU DELS EDIP – ESCAPADA XA3-MENORCA

Categoría: Newsletter

El dissabte dia 17 de febrer es va celebrar la primera escapada XA3 a Menorca. La jornada estava organitzada pels Equips de la Mare de Déu. En un lloc incomparable com és el Seminari Diocesà, amb la seva bellesa arquitectònica, ens vam reunir onze matrimonis, set matrimonis novells i quatre de veterans per gaudir d’una experiència de trobada de cada parella amb Déu. Les activitats i reflexions del dia van ser dirigides pels matrimonis Agustín Labrador i Victoria García, i David Perancho i Maria Miret . Els quatre formen part de l’equip de difusió regional (EDIP) Catalunya-Menorca-Mallorca.

Es tractava d’experimentar la pedagogia que utilitzen els EMD (oració, escolta de la Paraula, diàleg en parella, formació…) per acostar la vida matrimonial al que ens proposa Crist en l’Evangeli. Aquesta pedagogia ha ajudat a molts matrimonis de tot el món durant 75 anys d’existència dels Equips.

La jornada va començar amb la presentació dels participants, que amb tota sinceritat van expressar amb una frase o paraula el que era el seu matrimoni. Seguidament, vam dedicar un temps de pregària per posar-nos en mans de Déu. La jornada va continuar amb una xerrada testimonial, on n’Agustín i na Victoria van exposar la presència de Déu en fets concrets de la seva vida.

El descans posterior i el cafè van servir per crear un bon clima de diàleg entre els assistents i va servir per conèixer-nos millor. La jornada va continuar amb una activitat on cada parella va recordar els diferents moments de la seva vida en els que reconeixien la veritable presència de Déu, arribant a la conclusió de què Déu sempre està al nostre costat, encara que a vegades els nostres desitjos no coincideixen amb els que Déu ens té preparats.

Per acabar el matí, en David i na Maria ens van fer una xerrada sota el títol “El diàleg des de l’amor” on van indicar els principis per un vertader diàleg.

Una bona paella, preparada per en Tolo Frau, va ser el nostre dinar. I sense quasi temps per fer el cafè, vam passar a la següent activitat, el joc del laberint, on es va demostrar la necessitat que tenim l’un amb l’altre en el nostre matrimoni, a l´igual que també l’ajuda d’altres matrimonis ens pot fer créixer en la nostra vida com a cristians.

Com no podia faltar a la jornada, hi va haver un temps de pregària a la capella. En un ambient de calma i serenor, on la música i les intervencions vam servir per obrir els nostres cors al Senyor i posar-nos a les seves mans.

Una altra activitat dedicada a la parella va ser fer una “sentada”: En quins moments de la nostra vida he sentit que tu “em rentaves els peus”? Aquesta va acabar amb un moment emotiu: el lavatori de peus entre cada membre d’un mateix matrimoni.

Després ens vam reunir per treure conclusions de la jornada. Els matrimonis vam manifestar el nostre agraïment als organitzadors per poder gaudir d’un dia d’aturada per aprofundir l’amor del nostre matrimoni,i amb l’ajuda d’altres matrimonis, sentir la presència de Déu en les nostres vides. Es va aprofitar aquest moment per brindar els equips EMD als matrimonis novells.

Per acabar la jornada, vam celebrar una missa a la capella, presidida pel bisbe Gerard. Al finalitzar, els participants vam donar les gràcies per la vivència de la jornada.

Sebastià Mercadal i Martina Mir
EMD Ciutadella 8 (Sector de Ciutadella)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.