VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE: FAMÍLIA, LLOC DE PERDÓ

Categoría: Newsletter, Testimonis

Cal ser valent per perdonar.
Cal ser valent per demanar perdó.

En aquests temps que ens toca viure, la paraula perdó té difícil encaix en els matrimonis, en les famílies, en les parelles…
Tots coneixem matrimonis que s’han trencat sense ni tan sols intentar reconduir-los, sense tenir en compte el dolor que deixa en el camí.
La cultura de l’usar i tirar, domina les situacions i lleva valor a l’esforç per entendre, per comprendre, per perdonar.
Per educar en el perdó cal educar en reduir l’ego. És tan difícil perdonar com demanar perdó.
Demanar perdó a una altra persona no significa sempre que estiguem equivocats i que l’altre té raó, significa que donem més valor a la nostra relació que al nostre ego.
Perdonar ens ennobleix, no canviarà el passat, però si pot canviar el futur, i ens obri a l’horitzó, a veure més enllà de l’immediat, perquè després d’una posta de sol arribarà una altra alba.

Pere es va acostar a Jesús i li va preguntar:
-Senyor, quantes vegades he de perdonar al meu germà que peca contra mi? Fins a set vegades?
-No et dic que fins a set vegades, sinó fins a setanta vegades set (li va contestar Jesús).
Jesús volia que aprenguérem a perdonar, sense comptar les vegades.
També el Papa Francesc ens diu:
“No hi ha família perfecta. No tenim pares perfectes, no som perfectes, no ens casem amb una persona perfecta ni tenim fills perfectes. Tenim queixes dels altres. Decebem els uns als altres. Per això, no hi ha matrimoni sa ni família sana sense l’exercici del perdó. El perdó és vital per a la nostra salut emocional i la supervivència espiritual. Sense perdó la família es converteix en una arena de conflictes i un reducte de penes.”
No és més fort ni més valent ni té més raó el que no es doblega, el que no és capaç de perdonar, més aviat al contrari, farà créixer més els seus ressentiments, la seva ràbia, el seu egoisme i no aconseguirà ser més feliç per causar major mal a l’altre, sinó que emmalaltirà de dolor i cultivarà l’amargor.
No deixem que la confiança amb el nostre cònjuge i el nostre orgull de ser més fort que ell, sigui motiu de fer-li mal a qui més estimem. El matrimoni ha de perdonar-se contínuament i els fills han de presenciar-ho com una cosa normal i natural perquè serà el millor aprenentatge per poder ells també perdonar.
No hi ha millor lloc de perdó, que en la família.
Desitgem, per bé de tots els matrimonis i de totes les persones, que ara que s’acosta el temps de quaresma, siguem capaços de meditar i treballar sobre demanar perdó i sobre saber perdonar.
I no hem d’oblidar que l’oració que el Senyor ens va regalar, parla explícitament del perdó: “Perdona les nostres ofenses, com també nosaltres perdonem als que ens ofenen”. Això és vertader Amor, i aquest és l’Amor que hauria de prevaldre en el matrimoni, en la família, en la societat, per aconseguir la felicitat, la pau…
Ens sentim prou valentes? Per què no ho demanem en les nostres oracions? Per què no dibuixem somriures en els altres?

Aquest és el repte que llancem, “perdonem i demanem perdó”, i en aquest ordre, i fem-ho en el nostre matrimoni, en la nostra família, amics, companys…
I recordeu que “fent feliços als altres, aconseguireu la vostra felicitat”.
Una abraçada en Crist dels vostres servidors.

Pepe Domènech i Pepita Signes
Responsables dels EMD de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.