VIDA DEL MOVIMENT: Per fi ens vam retrobar

Teníem necessitat de retrobar-nos els matrimonis dels Equips de la Mare de Déu i malgrat tots els impediments que van tindre, per fi ens van retrobar.
No podia ser una Trobada més, tenia que ser:
– festiva, desprès de tot el temps que no podíem veure’ns físicament, ho teníem que celebrar amb alegria.
– d’agraïment, a tots els que la feren possible i han lluitat contra les dificultats de mantindre viu el moviment en unes circumstàncies difícils.
– de pregària, perquè és l’essència del nostre moviment dels EMD.

I pensem que es va aconseguir, gràcies a la involucració de tots els assistents, que es van deixar portar per el guió que estava preparat, amb naturalitat i amb molt de sentiment.

Les pregaries, molt participatives, gesticulades i semblant el caminar per la vida que ens van relatar Justí i Mari Carmen, van donar pas a una reflexió que ens va fer Mn. Xavier Morlans sobre la situació actual dels cristians, on malgrat ser menys que abans, es poden aconseguir grans coses i construir un poble de Déu que cultivi la fe.

La dansa contemplativa, oferta per Dolors i Xavier, ens va fer connectar amb el nostre interior per expressar l’espiritualitat que duguem dins nostre, i així per mig d’una senzilla coreografia que harmonitza el cos, la ment i l’esperit van fer una interessant meditació en moviment.
Un dels objectius del curs és conèixer el moviment i al seu fundador per poder estimar-los més, i ho vam mitjançant uns tallers molt preparats on la informació ens aplegava sense fer esforç d’atenció, per mig de jocs que utilitzen els mitjans socials actuals per interactuar.

Desprès d’un dinar de germanor vam tindre temps per agrair a Agustín i Victoria i a Mn. Josep Serra la seua tasca al front dels Equips de la regió Catalunya i Menorca en aquests darrers 5 anys.

Sentit i merescut reconeixement als 50 anys d’Equips dels sectors Tortosa (1970-2020) i dels Menorca (1972-2022) amb entrega de unes plaques commemoratives.
Cada responsable de sector va rebre un conjunt de marc i porta-espelma, on tenint davant al Pare Caffarel podem fer pregaria per la seua beatificació i demanar la seua intercessió per a les necessitats que estimem importants; es tracta de passar-lo per cada Equip del sector i que cada matrimoni del equip el tingui a casa seua durant una setmana, a la fi de la qual el passa a un altre matrimoni i així ens donem constància de la responsabilitat conjunta i de la col·legialitat del moviment dels EMD. Una iniciativa que va sorgir a un dels Intersectors d’aquest curs i que pensem va quedar bé i donarà peu a facilitar l’oració conjugal, recordant les antigues capelletes que es passaven de casa en casa ja fa uns anys.

Desprès de l’assemblea protocol·lària vam celebrar una missa molt participativa per acabar la jornada, amb un dia molt aprofitat i així poder dir que, per fi ens van retrobar… fins la propera.

Estimeu als altres com Ell ens estima.

Pepe i Pepita Doménech – Signes
RR Catalunya-Menorca

Enllaç vídeo Trobada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.