VIDA DEL MOVIMENT Deixeu que els infants vinguin a mi..

Categoría: Newsletter

A les reunions de l’equip de Sabadell 5 ens sorgeix periòdicament el debat sobre la transmissió de la fe als fills. Les edats dels fills de l’equip, dels 6 als 17 anys, reflecteixen un ventall ampli d’inquietuds i interessos diferents. A les trobades de sector o de regió hem constatat que, malauradament no és una preocupació del nostre equip si no que és un fet comú a molts matrimonis i equips.

Durant l’any 2022 hem tingut ocasió de participar en forma d’aportacions al document del Sínode dels Bisbes. El document ens demanava la resposta a la qüestió:
“En una Església sinodal, que anuncia l’Evangeli, tots “caminen junts”: com es realitza avui aquest “caminar junts” en la pròpia Església particular? Quins passos ens convida a donar l’Esperit per a créixer en el nostre “caminar junts”?”

El treball de grup en donar resposta a la qüestió i, d’altra banda, el neguit per la transmissió de la fe als fills ens ha dut a traslladar a la pràctica la nostra aportació. Així el matrimoni format per l’Ester Arans i en Xavier Portell s’han posat mans a la feina i no els ha costat implicar a la resta del grup a posar en pràctica una iniciativa per fer més propera la missa als infants de més de 7 anys. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d’en Mn. Joan Nadal, mossèn de la Parròquia de la Puríssima de Sabadell qui s’ha ofert a acollir la celebració i adaptar-la. La col·laboració han permès preparar una dinàmica de celebració pels infants de més de 7 anys. Un treball previ a la celebració pretén que els infants i les famílies revisin i adaptin les lectures i els cants de la missa. Durant la celebració, de curta durada, però sense perdre l’essència del sagrament, els infants i les famílies viuen amb proximitat el sentit de la celebració. El mossèn en un entorn proper i familiar explica la celebració i els infants comparteixen aspectes de la lectura de l’evangeli.

La iniciativa va fer la primera eucaristia el 3 de desembre.
Aprofitem aquestes línies per convidar-vos a les properes celebracions: 28 de gener, 25 de febrer, 25 de març, 22 d’abril o 3 de juny. Són els dissabtes a ¾ de 7 de la tarda a la Parròquia de la Puríssima de Sabadell.
També aprofitem per encoratjar-vos a participar o portar a terme iniciatives similars per tal d’apropar la fe als nostres fills i filles.

Albert Merino i Eulàlia Mumbrú
EMD Sabadell 5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.