VEU DELS CONSILIARIS Recordem a Juan Bautista Jovaní Casanova

Categoría: Newsletter

Havia nascut a Morella el 2 de gener 1949, fill de Cristóbal Jovaní Grau i Benilde Casanova Domingo. El curs 1962-63 ingressà al Seminari Menor de Tortosa on cursà estudis eclesiàstics fins a 2on de Filosofia. Posteriorment, per raons laborals, es traslladà a Benicarló on s’incorporà de ple a la vida social i eclesial.

El 14 de setembre 1974, a la Parròquia Sant Bartomeu, va contreure matrimoni amb Mª Carmen Tena Esteller. Ben aviat, amb altres matrimonis joves de Benicarló, es van incorporar als Equips matrimonials de la Mare de Déu (EMD) fundats pel Pare Henri Caffarel amb mossèn Juan-Francisco Amela com a consiliari. En aquella època foren molts els equips que es van fundar i van funcionar durant molts anys donant gran vitalitat a tota la Pastoral Diocesana.

Inaugurant-se a l’octubre 1993 l’Institut Diocesà de Teologia, amb seu al Seminari de Tortosa, Juan-Bautista va ser un dels primers alumnes destacant sempre per la serietat en els seus estudis.

El seu compromís laical el va moure a involucrar-se amb tota l’ànima en l’acció pastoral de Benicarló i, a traves dels EMD, en la Pastoral Familiar de tota la Diòcesi.

Animat pel bisbe Javier Salinas, i després de seriosa preparació, el 21 gener 2012 a la Catedral va rebre el Ministeri de l‘Orde Diaconal amb l’encàrrec específic de col·laborar a la Pastoral de tot Benicarló, especialment de la Pastoral Matrimonial Interparroquial.

Del 2012 al 2014 formà part del Servei Diocesà de Catecumenat dins la Delegació de Catequesi.

Des del 27 setembre 2013, per designació del bisbe Enrique, era membre del Consell Pastoral Diocesà per la Delegació de Pastoral Familiar.

Per designació del bisbe Benavent, era membre del Comitè Sinodal Diocesà que ha animat la implicació de molts Grups Sinodals arreu la Diòcesi oferint-los materials per a les reunions.

Dins els “Equips matrimonials de la Mare de Déu” (EMD), Moviment d’espiritualitat de matrimonis compromesos, era el consiliari Regional de Catalunya i Menorca acompanyant el matrimoni Pepe Demènech i Pepita Signes, que són els responsables.

Una malaltia greu el va posar a prova els darrers temps de la seva vida i finalment va morir el 4 d’agost 2023. La seva missa exequial, presidida per l’administrador diocesà en Seu Vacant, es va celebrar el diumenge 6 a la Parròquia Sant Bartomeu amb molts preveres i diaques concelebrants així com nombrosos feligresos tant de les tres parròquies de Benicarló com familiars vinguts del seu poble natal, Morella, així com de Mataró. Acabada l’eucaristia, el matrimoni responsable dels EMD a Catalunya i Balears van fer una ressenya de seu consiliari Juan Bautista.

Amb el cant de l’himne al Crist de la Mar s’acomiadà l’Assemblea eucarística.
Descansi en la pau del Senyor aquest diaca permanent que ho fou plenament.

Mn. José Luis Arín
consiliari de l’EMD Vinaròs 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.