VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE: Tal vegada necessitem tornar als orígens

Categoría: Newsletter

Com podríem estimar a Déu si no el coneguérem?
Ens el presentaren quan érem menuts, ens anaren parlant d’Ell i van conèixer la seua estima estimant-nos el un al altre.
El saber més coses del que va fer , com ho va fer i perquè, ens va anar endinsant cada vegada més per intentar fer el que Ell ens deia: Estimeu
I en eixe estimeu és on han trobat la força per anar creixent a la vida, junts, estimant-nos i estimant cada vegada més, buscant en els nostres orígens, en els moments en que Déu ens va posar un davant l’altre i ja van vorer clar que volíem estar sempre junts, de per vida, fins que Déu ens cridi al seu costat.
Moltes vegades tornem a recordar els nostres orígens i això ens dona una força renovada per a afrontar qualsevol contratemps que trobem.
Això és el que volem proposar a tots els Equips de matrimonis de la Mare de Déu, que tornem a mirar cap enrere, als orígens dels EMD, als orígens de la primera promesa de pertinença als EMD, als orígens del nostre si com a matrimoni, als orígens del nostre enamorament.
Els equips EMD estan formats per 5 a 6 matrimonis i un consiliari que des de l’amor a Déu busquen la santedat per mig de la metodologia que ens proposa la Carta Fundacional.
Si creiem que realment al matrimoni “somunsomtres” estem en el camí de poder formar un Equip de la Mare de Déu que realment sigui fèrtil, que doni fruits abundants i faja créixer a cadascun dels matrimonis que el integren i al consiliari.
Per aconseguir-ho, primer necessiten una gran dosis d’humilitat, de saber escoltar, de entendre que no tots poden pensar exactament com nosaltres i vorer en això un enriquiment i no una negativitat, i posar per davant el desig de voler créixer com a cristians, junts com a matrimoni i junts com un Equip.
La reunió d’Equip comença amb una bona acollida; és un dia important i ens preparem per a tal motiu.
Seguim amb una posada en comú de la nostra vida, compartim tots els matrimonis la vida personal, conjugal, familiar, professional.
No pot faltar la pregaria, la lectura de la Paraula de Déu i la reflexió o “lectio divina”.
Després parlarem dels punts d’esforç dins de la regla de vida de cadascú i de l’Equip. Estos punts d’esforç els comentarem durant el mes i sobre tot en el moment de la sentada, part principal i que caracteritza als EMD.
Ara és el moment de profunditzar amb el Tema d’Estudi i treballar les preguntes que s’han proposat a la convocatòria de la reunió.
Tan sols falta fer el Magnificat tots junts.
Però durant el mes no podem oblidar la importància de l’ajuda mútua i la pregaria conjugal i familiar.
Doncs això que sabem però que de vegades no complim es el que tenim que reflexionar si ens faria bé el tornar a fer-ho, el tornar als orígens, el revisar la metodologia dels Equips de la Mare de Déu. Això té un nom i es diu REPILOTATGE.
Tal vegada necessitem tornar als orígens?
Pensem-ho tranquil·lament.

Pepe i Pepita Domènech – Signes
Responsables Regionals de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.