VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE- Presentació dels nous responsables regionals de Catalunya i Menorca 2021-2025

Categoría: Newsletter

Déu i la Mare de Déu ENS van fer un gran regal, el millor regal, quan ens va donar a conèixer els EMD. Per a nosaltres ha sigut molt important com a matrimoni, com a família i com a cristians.
Al llarg dels anys ENS hem anat quedant amb moltes frases que ENS han ajudat a fer el nostre camí i que hem volgut fer com a nostres, i entre algunes d’elles hem escollit quatre que us volem presentar.
“Fer feliços als altres, ENS farà feliços a nosaltres”, aquesta és una frase que ens repetia molt un consiliari que van tenir al nostre Equip fins que Déu al va cridar al seu costat. Aquesta frase la hem volgut fer nostra i intentem actuar i aplicar-la en tot el que ENS envolta a la nostra vida, a la família, als amics, coneguts, treball, desconeguts…
Un altra frase que ENS ha tocat sempre de molt a prop és “Molta gent petita, en molts llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. És una gran realitat, i és posar de la nostra part tot el possible per millorar, i si tots actuem en la mateixa direcció, unint forces, per xicotetes que siguin, aconseguirem gran part del que ens proposem per gran que sigui.
Una altra frase que volem citar és “Estimeu-vos els uns als altres com Jo us he estimat”. És la base de tot cristià, el Manament més important perquè en essència engloba a tots els altres.
I la quarta frase: “No sabrem estimar si no som capaços de posar-nos al servei dels altres, oblidant-nos de nosaltres mateixos”. Déu ens crida i no podem dir no, hem d’escoltar-lo i confiar en Ell, perquè ens guiarà segons els seus designis.
La reflexió sobre el conjunt d’aquestes quatre frases i la nostra decisió des de joves de utilitzar el menys possible la paraula no, és el que ENS va dur a contestar a Victoria i Agustín amb un SÍ a la seva proposta d’agafar la responsabilitat de la Regió de Catalunya-Menorca per als propers quatre anys.
Gràcies Victoria i Agustín pel vostre servei i pel vostre regal. Estem disposats a continuar amb la vostra tasca, perquè creiem que és el camí per fer créixer els EMD i per suposat que estareu al nostre costat per orientar-nos i ajudar-nos.
Sabem que és una gran responsabilitat el que tenim per davant però comptant amb Déu, la Mare de Déu i amb tota la gran família que formem els EMD, intentarem continuar la gran feina que han fet tots els que ENS han precedit amb aquest servei.
Voldríem des de l’inici demanar-vos que cap Equip es tanqui en el seu entorn, si no al contrari, que ENS obrim als altres, que escoltem noves experiències, noves propostes, noves solucions als reptes que a la vida van apareixent contínuament. Hem de sentir-nos que som una gran família i per això ENS hem de conèixer més, i això ho aconseguirem participant més en els actes, trobades, formacions, recessos que es convoquen.
Pensem que tenim el goig de pertànyer a un Moviment d’espiritualitat conjugal que és un regal que ENS va fer Déu mitjançant el Pare Caffarel i no seria just guardar-lo només per a nosaltres, si no que serem més feliços si l’oferim a d’altres matrimonis, que puguin gaudir-lo i que s’aprofiti pel creixement de la seva vida matrimonial i familiar. Això li diem difusió.
«La societat contemporània té necessitat especial del testimoni de les parelles que perseveren en el seu matrimoni, com un signe eloqüent de la nostra condició humana i de l’amor constant a Déu” (Joan Pau II, Agenda para el Tercer Mil·lenni).
Des d’avui mateix us demanem que sigueu actius, que sigueu creatius, constructius i positius, i si us sembla, podeu reflexionar sobre les quatre frases que us hem presentat al principi.
Volem citar una reflexió del Pare Caffarel que diu: “Us sentiu responsables dels membres del vostre equip, voleu ser responsables (per una part) de la seva realització humana i cristiana, el que us falta ara és treballar per això. Per donar-los el que necessiten. Per donar-vos”.
Això és el que volem! Donar-nos als EMD, de tot cor.
Volem demanar-vos que pregueu per nosaltres en les vostres oracions, per a que puguem aportar als Equips de la nostra Regió el que cal, per a que sapiguem identificar les necessitats del Moviment en cada moment i donem resposta, tots junts, de la millor forma per que el carisma dels EMD sigui visible per tots els que ENS envolten, i que el somriure a les nostres cares reflecteixi l’espill de la nostra felicitat interior.
La pau sigui amb tots vosaltres.
Pepe Domènech i Pepita Signes
Responsables dels EMD de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.