VEU DE L’EQUIP RESPONSABLE Presentació del consiliari regional de Catalunya i Menorca

Categoría: Newsletter

Comencem una nova etapa en la nostra relació de matrimonis dins dels Equips de la Mare de Déu, un nou capítol dins de la nostra vida, heretada del passat i amb un conjunt de noves possibilitats de fer front al futur immediat: intentar fer del nostre món de la família, del treball, de la convivència, un món millor partint del nucli petit, però important de la família. És el sentit dels nostres Equips de la Mare de Déu.
Què vol dir edificar un món nou? Consisteix en transformar la nostra societat en un lloc i una morada digna pels homes i dones. És, per tant, per al creient respondre a la crida que Déu que, al principi dels temps, va realitzar a tota la família humana. “Déu creà l’home a la seva imatge -diu la Bíblia-, els creà home i dona.” Déu els beneí dient-los: ”Engendreu i multipliqueu-vos i ompliu la terra.” Treball i solidaritat.
El punt de partida d’aquest món nou és la família: pares i fills. Si volguéssim aplicar el treball i la solidaritat en el món de la família, podríem fixar-nos en la vida de les abelles. També l’abella treballa en grup, en solidaritat amb les altres, però és un treball massiu i anònim, li falta el cara a cara del diàleg. El diàleg es dona quan hi ha un esforç de penetrar el pensament i els sentiments de l’altre, a la fi d’aprendre d’ell o d’ella i ensenyar-li el meu punt de vista del tema que es tracti. És escoltar-se per enriquir-se mútuament amb dues dimensions: escoltar i parlar. En les relacions pares i fills moltes vegades és difícil aquest diàleg. La immensa i noble feina de la família és construir junts un món on sigui possible aquest diàleg, com un pas per fer un món més apte per a tots.
Naturalment que això ens portar a preguntar-nos per la presència del cristianisme. No podem -des de la nostra realitat- deixar que el món s’unifiqui sense nosaltres, sense les famílies cristianes. Creiem que seria una pèrdua preocupant.
Podem entendre el formar part del món com una relació amb un mateix, amb les famílies, amb els altres homes i dones i tot sota la realitat de Déu en la que vivim com a cristians.
Que la nova etapa que iniciem sigui de profit per a tots: famílies, parròquies i comunitats en les que vivim.
És el meu desig.

Mn. Antonio Jurado
Consiliari dels EMD de Catalunya i Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.