RECÉS DE QUARESMA 2024 – TORTOSA

Categoría: Newsletter

Aquest any els Equips de la Mare de Déu de Tortosa ens hem unit al recés de quaresma de la diòcesi. Era una oportunitat a més a més per escoltar i conèixer al nostre bisbe Sergi. Durant el dia hi va haver moments d’escolta, de reflexió, d’oració i també de compartir, acabant amb una missa molt participada també amb els infants que ens van acompanyar.

El bisbe Sergi ens va fer tres meditacions a la llum de les exhortacions apostòliques Evangelii gaudium i Gaudete et exsultate (Serviu al Senyor amb alegria -salm 99,2-).

– La primera meditació: Visquem amb amor la santedat (GE 14)
Crida a la conversió personal: invitació al trobament personal amb Jesucrist, la crida a la conversió personal o, almenys, a prendre la decisió de deixar-se trobar per Ell (La joia de l’Evangeli = Evangelii gaudium = EG 3). El Papa espera que visquem amb amor la santedat (GE 14).

– La segona meditació: Sortim a oferir la vida de Jesucrist (EG 49)
Crida a la conversió pastoral en clau de missió, vers una impostergable renovació eclesial (EG 27, 30, 33). “Sortim, sortim a oferir a tothom la vida de Jesucrist… m’estimo més una Església accidentada, ferida i tacada per haver sortit al carrer, que no pas una Església malalta pel tancament i la comoditat d’aferrar-se a les pròpies seguretats” (EG 49).

– La tercera meditació: Conreem la veritable alegria (EG 3 i GE 128)
Crida a escoltar què diu l’Esperit avui i aquí per esdevenir “evangelitzadors amb Esperit” (EG 259-283), testimonis, enviats, deixebles, sembradors autèntics de la joia de l’Evangeli. El Papa espera que conreem la veritable alegria (GE 128).

Va ser una jornada molt profitosa. Érem molts els qui vam participar i els qui vam sentir les reflexions molt entenedores i properes a les nostres realitats. I com se’ns va dir: “La Quaresma l’hem de viure com un temps per incorporar-nos i convertir-nos al misteri de la Pasqua de Crist”.

Manuel España i Mercè Masip
EMD Amposta 8

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

 

Información sobre protección de datos

Responsable: EMD CATALUNYA I MENORCA

Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios.
Legitimación: Tu consentimiento.
Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.
Información adicional: Más información en nuestra Política de privacidad.