Documents

 

Temes d'estudi

Els temes d'estudi són les propostes que el moviment presenta anualment als equipiers a fi que cada matrimoni reforci i aprofundeixi el seu coneixement de la fe.

 

LA MISSIÓ DE L\'AMOR. Aneu per tot el món  (2017 - 2018)
 
Un matrimoni que experimenti la força de l\'amor, sap que aquest amor està cridat a curar les ferides dels abandonats, a instaurar la cultura del trobament, a lluitar per la justícia. Déu ha confiat a la família el projecte de fer «domèstic» el món, perquè tots arribin a sentir cada ésser humà com un germà.
NO MURS, SINÓ PONTS. Els reptes pastorals de la família en la nova evangelització.  (2016-2017)
 
«Hi ha moments en els què, d´una manera més intensa, estem cridats a fixar la mirada en la misericòrdia per poder ser també nosaltres mateixos Signe eficaç de l´obrar del Pare» (Butlla de Proclamació del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia). Cal proposar una visió oberta de la família, demostrar la importància de l´amor viscut en família, com a signe eficaç de l´existència de l´Amor de Déu.
SIGUEU MISERICORDIOSOS  (2015-2016)
 
“És el meu gran desig que el poble cristià reflexioni durant el Jubileu sobre les obres de misericòrdia corporals i espirituals. Serà una forma de desvetllar la nostra consciència, sovint ensopida davant el drama de la pobresa, i endinsar-nos encara una mica més al cor de l’Evangeli, on els pobres són els privilegiats de la misericòrdia divina. La predicació de Jesús ens presenta aquestes obres de misericòrdia per a que puguem adonar-nos si vivim o no com deixebles seus.” (MV15)
DISCERNIR ELS SIGNES DELS TEMPS  (2014 - 2015)
 
«...mirar aquest món amb una mirada nova, no per a condemnar, sinó per a prendre consciència que l\\\\\\\'Esperit de Déu, que actua des de la creació, continua actuant en aquest món i produint fruits per al bé de la humanitat. Tot això no fa que desapareguin ni els defectes del nostre món, ni els errors dels homes, ni el seu pecat. Però ens permet prendre millor consciència que hi ha en la experiència humana forces reals, sobre les quals recolzar-se per construir un món millor»
Atrevir-se a viure l'Evangeli. ACOLLIR I TENIR CURA DE L'ALTRE  (2013 - 2014)
 
Al llarg del nostre itinerari, Jesús proposa un treball interior de transformació personal... El primer obstacle a vèncer és, com ens ha dit el papa Francesc, no tenir por de mostrar la tendresa que cada persona té en el seu cor per oferir-la al seu germà. En totes les pàgines de l’evangeli trobem Jesús disposat a servir i tenir cura dels seus germans.
Camí de la vida espiritual en parella  (2012-2013)
 
...l’espiritualitat, com la fe, no es defineix amb paraules, perquè és una experiència que ha de ser viscuda dia rere dia en la vida de cadascú. Podem estudiar molts llibres sobre la fe i sobre l’espiritualitat, podem realitzar innombrables bones obres en nom de la fe, podem ser fidels practicants de la religió. Tanmateix, res de tot no és prou si no aconseguim donar a l’espiritualitat el significat profund d’una relació íntima d’amor amb la persona de Jesús, una relació forta i capaç de transformar-nos en el reflex d’aquest amor per totes les persones que ens envolten.
Vés, i tu fes igual  (2011-2012)
 
No us demano de predicar una moral als qui us envolten… No és brandant una moral com es converteix el món, sinó anunciant la prodigiosa notícia de l’amor de Déu per nosaltres. Com? Me’n guardaré prou de respondre-us. Un amor veritable al proïsme, amb paciència i perseverança, mai no es queda sense imaginació. (P. Caffarel)
La reunió d'equip.  (2010 - 2011)
 
«La reunió d’equip és un moment privilegiat per compartir, en un ambient de caritat i d’amor fratern. Aquest compartir els uns amb els altres suposa un clima de confiança mútua i de discreció per part de cadascun dels membres de l’equip» (Guia dels EMD)